Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Snabba leveranser / Säkra betalningar / Enkla returer

Utan framtid

  • 100 kr
I lager.
Dela
Leverantör: Celanders

Protester i den globala krisens spår

av Natacha López och Mårten Björk

Debatt | Storpocket 232 sidor | Utk augusti 2013

Historiskt starka proteströrelser har svept över världen under 2010-talets första år. 2011 var inte bara  året för den arabiska våren utan också året då de så kallade indignerade tog över torgen i Sydeuropa, då  studentprotester skakade om Chile och då Occupy- rörelsen spreds från USA över världen.

I Utan framtid möter vi den generation av, ofta högutbildade, unga som blivit ledande i denna protestvåg mot  politiker och ett ekonomiskt system som ställer dem utan arbete eller framtidsutsikter. En situation som allt  fler kan känna igen sig i, i sviterna av den ekonomiska kris som främst drabbat Europa och USA. Vi får följa  hur den ekonomiska krisen utvecklats till en kris för den representativa demokratin som sådan.

Ockupationer av torg och lärosäten blev startskotten för en våg av protester som fortsätter att spridas från  land till land och omdefinierar reglerna för hur man bedriver politik. Dagens massrörelser speglar sig inte i  förlegade ideologier och gamla rörelsers lösningar utan söker nya vägar framåt och använder sig av ett språk som  utmanar makthavare på såväl höger- som vänsterkanten.

Vilka är dessa »indignerade«? Hur organiserar de sig? Hur ser de på politiken? Detta är några av de  frågor som får svar i denna bok.