Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Snabba leveranser / Säkra betalningar / Enkla returer

Podemos – vänsterpolitik i kristid

  • 120 kr
I lager.
Dela
Leverantör: Celanders

av Lotta Elstad 

Översättning Gun-Britt Sundström

Reportage | Danskt band 120 sidor | Utk dec 2015

Går det att bedriva vänsterpolitik i kristid?

Bara hundra dagar efter bildandet fick det radikala spanska partiet Podemos fem platser i Europaparlamentet i maj 2014. Sedan dess har det bara växt. Under sitt första år fick det över 300 000 medlemmar, blev störst i landets opinionsmätningar – och skrämde vettet av den politiska eliten.

Vad är Podemos? Vad beror framgångarna på? Och kommer partiet att leva upp till sitt löfte om att vara ett instrument för en medborgardriven politik? Hur påverkas Podemos av motgångarna för Syriza i Grekland?

Den här boken handlar om Podemos’ bakgrund, framväxt och strategi. Om ett gäng politiska nördar som kapade massmedierna och slog alla tittarrekord. Om en hästsvans som blev föremål för en nationell debatt. Om en förlorad generation som fick framtidstron tillbaka.                                                

Lotta Elstad (f. 1982) är författare, journalist och redaktör. I Norge har hon tidigare gett ut böckerna En såkalt drittjobb, Ettromsleiligheten och Et eget rom. Hon har dessutom varit kolumnist i Klassekampen och journalist i Dagens Næringsliv.