Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Längre leveranstider under sommarener / Säkra betalningar / Enkla returer

Sverige, Nato och säkerheten

  • 150 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Dela
Leverantör: Celanders

Lars Ingelstam (huvudsekreterare)

Betänkande från Natoutredningen

Debatt | Danskt band 224 sidor | Utk januari 2016

Resursstarka röster kräver att Sverige ska gå med i Nato och vill att frågan utreds. Den sittande regeringen säger nej eftersom ett medlemskap inte ses som aktuellt. Under tiden drivs dock Sverige med de små stegens politik allt närmare denna militärallians – utan varken allmänhetens vetskap eller en egentlig diskussion. Våren 2016 kan ytterligare ett steg komma att tas när Riksdagen ska rösta om det s k värdlandsavtalet. Det är ett beslut med avsevärda säkerhetspolitiska konsekvenser men betraktas av ansvariga politiker som enbart en teknisk fråga.

Detta var bakgrunden till att en oberoende grupp beslöt att starta en egen Natoutredning. Gruppen har en unik samlad erfarenhet och består av Hans Blix, Rolf Ekéus, Sven Hirdman, Stina Oscarson, Pierre Schori och Linda Åkerström med Lars Ingelstam som huvudsekreterare.

Natoutredningens betänkande Sverige, Nato och säkerheten redovisar historiska fakta, säkerhetspolitiska analyser och dessutom alternativ till den utveckling som idag beskrivs som den enda. Den tar sin utgångspunkt i frågan som alla verkar ha glömt på vägen: Är Nato verkligen vägen till en långsiktigt hållbar fredsordning?