Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Längre leveranstider under sommaren / Säkra betalningar / Enkla returer

Populärvetenskapens poetik och retorik

  • 200 kr
  • 160 kr
I lager.
Dela

av Henrik Brändén

Facklitteratur| Danskt band 144 sidor | 15 november 2021

En liten bok om konsten att förklara det komplicerade av den erfarne vetenskapsskribenten Henrik Brändén.

”Henrik Brändén är kanske inte så känd men han är en av våra stora folkbildare. Genom åren har han genom böcker och föreläsningar skapat förståelse och intresse för komplicerade biologiska sammanhang. När han nu i Populärvetenskapens poetik och retorik skriver om författarskap är det en pärla som ingen skrivande eller läsande människa bör missa. Titelns ”poetik” och ”retorik” fångar det som gör boken är så bra. Den handlar om teknik, om hur man bygger texter, men lika mycket om subtila och konstnärliga aspekter. En bok jag tror är minst lika bra för den som vill skriva skönlitterärt; den är helt enkelt en pärla för alla som är intresserade av böcker och hur de skrivs.”

Per Kornhall, författare och doktor i systematisk botanik

Om boken

”… en utmärkt handledning i konsten att berätta en fantastisk historia. Läs den, läs om den och träna!”

Jan-Olov Johansson, f.d. redaktionschef, Vetenskapsradion.

”Denna skrift är synnerligen läsvärd. Oavsett hur du väljer att läsa den. Det är en gränsöverskridande text skriven av en molekylärbiolog, humanist och sann folkbildare. En skrift som pedagogiskt ger läsaren möjligheten att utveckla förmågan att skriva begripligt även om komplicerade frågor. Samtidigt är den en text att njuta av i sig själv och kanske just därför kan den bidra till att förändra läsarens sätt att se på världen.”

Elisabet Nihlfors, professor i pedagogik med inriktning mot ledarskap

”Henrik har en vacker förmåga att beskriva komplicerade vetenskapliga resultat och system på ett lättfattligt sätt. Han har mycket god förmåga att sortera fram väsentligheter.”

Hans Wigzell, professor emeritus, f.d. rektor på Karolinska Institutet