Den tredje passageraren

av Tony Johansson

Roman | Danskt band 264 sidor | Utk september 2014

”Sverige har en lång tradition av politisk populärlitteratur, från Sjöwall och Wahlöö till Guillou, Mankell och Stieg Larsson. Få har dock lyckats lika väl som Tony Johansson att kombinera politisk insikt och skärpa med en riktigt stark intrig.”

Magnus Nilsson, litteraturkritiker och professor i litteraturvetenskap vid Malmö högskola.

”Ett driv, ett mod och en konsekvens som är ovanlig i en debutroman.”

Erik Grundström, författare.


I början av september 2001 hittas en lokal högerextremist död på en gata i Landskrona. Polisen tror att det rör sig om en smitningsolycka. Inga vittnen och inga misstänkta finns. Lokaljournalisten Erik Larsson skriver om händelsen. Men sedan faller saken i glömska. Tills ett vittne tar kontakt med honom. Snart upptäcker Erik Larsson att han befinner sig i en kapplöpning med den militära underrättelsetjänsten, och att den anonymitet han lovat vittnet på något sätt har spräckts. Han inser att han måste komma först fram till vittnet.

Den tredje passageraren tar sin början hösten 2001, strax efter 11-septemberdåden. Det som först verkar vara ett tragiskt dödsfall utan politisk betydelse visar sig senare vara en händelse med återverkningar långt utanför Sveriges gränser.

170 kr

Sångboken
150 kr
Att kyssa en kvarleva
110 kr
Rolles sista resa
100 kr
Kartusianklostret i Parma

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Tyskland, vårt Tyskland
210 kr