Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Snabba leveranser / Säkra betalningar / Enkla returer

Klassuppsättning av "Immunförsvaret"

  • 3 200 kr
I lager.
Dela

av Henrik Brändén

Populärvetenskap | Danskt band 180 sidor | 

Celanders förlag erbjuder alla skolor ett kraftigt rabatterat pris på klassuppsättningar av Henrik Brändéns Immunförsvaret och viruset. Att förstå coronapandemin. 40 exemplar för 3 200 kr, inklusive moms och frakt inom Sverige (ordinarie pris 200 kr styck + frakt).

En liten bok om vårt immunförsvar, coronaviruset och hur de fungerar tillsammans. Den ger på en och samma gång

  • en komplett genomgång av kroppens immunförsvar,
  • en beskrivning av hur immunförsvaret bekämpar sars-cov2, och
  • en förklaring till sjukdomsutveckling, symptom, skador och epidemiologi för covid-19.

En prolog sätter in pandemin i ett historiskt sammanhang. Epilogen sammanfattar och pekar ut frågor vi i skrivande stund inte har svar på. Ett appendix visar hur den kunskap boken gett om immunförsvaret hjälper till att förklara en rad andra sjukdomar. I en ordlista förklaras viktiga begrepp.

Henrik Brändén är fil lic och har skrivit läromedel i immunologi. Han frilansar nu som vetenskapsskribent och föreläsare.

Pressröster


"Språket  är utmärkt och lättläst, både för lekmän och fackfolk. Det finns ett  intressant avsnitt om vad vi vet och inte vet om covid-19, sjukdomen har  ju bara funnits i ett år. Sist kommer en användbar ordlista och  aktuella källhänvisningar. Det är en välgjord, trevlig och läsvärd bok  som bitvis känns riktigt spännande. Intressant läsning för alla och  envar.
Helhetsbetyg: 5.

— Per Björgell i BTJ-häftet nr 6, 2021

Om boken

”Kunnig.  Lättförståelig. Högaktuell. Bör omedelbart översättas till en rad  språk. /… / hade boken kommit redan senvintern 2020 skulle  corona-diskussionerna i olika media kunnat föras på en mycket högre  nivå.”

— Thomas Söderqvist, professor emeritus i medicinhistoria, Köpenhamn


”Massmedia  ger ofta hygglig men ytlig information om detta nya coronavirus. I  denna bok får man djupare kunskap om hur det tar sig in i kroppen, och  om det krig som sedan utbryter mellan viruset och kroppens försvar –  vårt fantastiska immunsystem.”

— Hans Wigzell, professor emeritus i immunologi, fd rektor Karolinska Institutet


”Förklarar  hur immunförsvaret fungerar och reagerar på yttre hot på ett väldigt  pedagogiskt och bildspråksrikt sätt. Man ser verkligen scenen framför  sig när mördarceller kommer rusande … Fascinerande att han har lyckats  förklara immunförsvarets funktion på ett sätt som jag tror är väldigt  lätt att ta till sig även för sådana som inte är naturvetare.”

— Jesper Sandström, Svenska dagbladets ledarredaktion


”Pandemin  är en tid av oro och famlande försök att förstå. Virus? Antikroppar?  Cytokinstormar? Så många ord och så lite kunskap. Immunförsvaret och  viruset ger orden mening och riktning i berättelsen om mötet mellan  virus och våra kroppar.”

— Moa Matthis, litteraturkritiker och författare


”Henrik  har en vacker förmåga att beskriva komplicerade vetenskapliga resultat  och system på ett lättfattligt sätt. Han har mycket god förmåga att  sortera fram väsentligheter och man kan vara säker på att de saker som  Henrik presenterar är utmärkt väl faktagranskade.

— Hans Wigzell, professor emeritus, f.d. rektor på Karolinska Institutet